Duurzame basics, ondergoed en sokken voor volwassen en kinderen

Marije in Goat
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

 

Regelmatig krijg ik de vraag of ik weet waar je duurzame basics, ondergoed en sokken kunt vinden. Voor jezelf en voor je kinderen. Ook deze kun je tweedehands vinden. Maar het kan lastiger zijn. Je wilt het misschien liever nieuw. Of je wilt het in bulk kopen. Daarom hieronder een rijtje met duurzame merken die mooie spullen hebben voor jou en je kind.

 

 

De échte prijs

Eerst nog even dit. Het zijn betaalbare merken, maar duurder dan bij de H&M of de Hema. Het is goed om stil te staan bij het feit dat je voor die producten niet de échte prijs betaald. Geen eerlijke lonen voor de textielarbeiders. En de vervuiling door onder andere de productie en het transport worden er niet in meegenomen. De schade die dit veroorzaakt in de vorm van natuurrampen in de toekomst betaalt de maatschappij. Misschien denk je, dat is wat overdreven gesteld, maar kleding is op aardolie na de grootste vervuiler van het milieu. Met elk ding dat je (niet) koopt, kun je dus kiezen of je dit wil helpen voorkomen.

 

 

Goat – Basic dames en heren shirts, truien en joggingbroeken

Sinds een tijdje heb ik een aantal T-shirts en een joggingbroek van dit merk (check foto..:)). Ik ben er erg blij mee. Het is mooie kwaliteit en blijft in model en is kleurvast na een aantal keer wassen. Het is een Nederlands label van de tweelingzussen Abigail en Lavinia. Zij runnen de Geitenwollenwinkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam waar ze alleen maar mooie fashionable duurzame merken verkopen. Omdat ze geen goede mooie betaalbare basics konden vinden hebben ze zelf dit label opgericht voor zowel dames als heren. Ze hebben verschillende modellen en de kleuren variëren regelmatig. Vanaf € 17,95 heb je al een T-shirt.

 

 

Saint Basics – T-shirts en ondergoed voor dames en heren

Dit is ook een Nederlands merk. Saint Basics produceert basic t-shirts en ondergoed. Voor een deel van de collectie gebruiken ze eucalyptus wat 95% minder milieu-impact heeft dan katoen. Er worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt in een zero-waste proces zonder waterverspilling. Én met eerlijk lonen. Klinkt supergoed toch!

Mijn hemdjes zijn bijna aan vervanging toe en dan ga ik een aantal van de eucalyptus tops met spaghettibandjes proberen. En als m’n vriend nieuwe boxers nodig heeft, ga ik deze voor hem bestellen.

 

 

 

Qnoop sokken

Qnoop – sokken voor dames, heren en kinderen vanaf maat 27

Qnoop, ook al een Nederlands merk, maakt mooie kleurige duurzame sokken. Met een knoop aan de ene sok en een lus aan de andere sok zodat je ze altijd bij elkaar houdt. De styling en fotografie van het merk is echt supergoed vind ik. Het voelt als high-fashion, maar de prijs is prima. Ik heb zelf een aantal paar sokken. Het is mooie kwaliteit en het zijn echt sokken die je graag wilt laten zien onder je outfit.  Voor de winter ben ik van plan ze ook voor de kinderen te kopen. Ze kosten € 7,95 per stuk. Bij de HEMA en de H&M koop je daar zo drie paar kindersokken voor, maar ik vind de kwaliteit daarvan echt slecht. En wat ik eerder zei, het is niet de échte prijs!

 

 

Swedish Stockins

Swedish Stockings – panty’s en maillots

Dit merk volg ik al een tijdje. Het is het enige duurzame panty merk dat er is. Met mooie dessins en kleuren. Zelf heb ik (nog) geen items van ze, want ik draag bijna nooit panty’s. Wel maillots, maar die zijn nog heel. Mocht ik nieuwe nodig hebben dan koop ik ze van dit merk. Ze gebruiken gerecycled garen en hebben hiervoor een eigen recycling programma. Zo kun jij als klant drie oude panty’s met gaten opsturen, die hergebruiken zij dan weer en jij krijgt 10% korting. Mooie deal.

 

 

 

 

 

Living Crafts ondergoed

Living Crafts – ondergoed en pyjama kinderen, basics, handdoeken

Dit merk heeft heel fijn ondergoed, basics en pyjama’s voor je kinderen, mooie basics voor jezelf en ook handdoeken en badjassen. Alles wordt milieu- en mensvriendelijk geproduceerd. Mijn dochter Lela heeft hier een paar onderbroeken van en die vind ik echt top. Dus van dit merk ga ik meer kinderondergoed kopen. Je kunt het direct bij ze bestellen, maar de Nederlands websites Greenjump en Zaailing verkopen ook een groot deel van de collectie.

 

 

 

Under Protection

Underprotection – lingerie en badkleding

Er zijn bijna geen duurzame lingeriemerken. Sinds kort heb ik het merk Underprotection uit Denemarken ontdekt. Dat wél duurzame en supermooie dingen maakt. Online bestellen vind ik alleen zo lastig met bh’s en bikini’s. Die wil ik toch echt eerst wil passen om zeker te weten dat het goed zit. In Amsterdam wordt dit verkocht bij T.I.T.S. (fantastische naam) op de Clerckstraat.

 

 

 

 

Heb jij nog mooie aanvullingen? Laat het hieronder dan weten!

YOU MIGHT ALSO LIKE

 1. Beantwoorden

  Marijke

  24 augustus 2018

  Ik koop mijn ondergoed bij Lotika, daar vind je alles wat je nodig hebt op gebied van goede fair en duurzame ondergoed en daarnaast top seevice!!

  • Beantwoorden

   Marije

   25 augustus 2018

   Oh ja leuke toevoeging! Heb net even op de site gekeken. Dankjewel Marijke!

LEAVE A COMMENT