Kledingkast klaarmaken voor de herfst en winter – deel 2: aanvullen

Kledingkast opruimen
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

 

Ik heb mijn kledingkast opgeruimd en ik heb zóveel weggedaan. Allemaal dingen waarvan ik dacht dat ik ze ooit nog wel eens zou dragen. Maar na al die jaren dat ze ongedragen in mijn kast lagen vond ik het nu wel klaar. Kort geleden deed ik mee aan een kledingruil en daar heb ik al die spullen ingebracht. Het was ontzettend bevredigend dat anderen heel blij werden van dingen die bij mij maar in de kast lagen te verstoffen tot ‘ooit een keer’.

 

Verlanglijst

Zelf heb ik in ruil een heel bescheiden stapeltje mee teruggenomen, waarvan het merendeel voor de lente en de zomer. Dus mijn kast blijft lekker opgeruimd.
Ik heb voor eerst ooit geteld en op een rij gezet wat ik heb aan kleding voor het aankomende seizoen. En nagedacht wat daar nog handig bij is, zodat ik alles goed kan combineren.

Wat ik nog nodig heb of beter gezegd, wat ik nog graag wil:

 

Twee broeken

Ik mis eigenlijk twee goeie basic broeken. Een mooie jeans met wijd uitlopende pijpen (op ‘t moment van schrijven vond ik er één, lees onder verder) en een goed zittende zwarte jeans past bij al mijn blousjes, tops en truien.

 

Warm gilet en vest

‘s Winters is het in de winkel soms best koud (als je er voor langere tijd staat) dus nog een warm gilet en een wollen vest wat ik zo over een blouse of een top kan aantrekken zou ook handig zijn.

 

Twee tops

En dan nog een zwarte en donkerblauwe top met lange of driekwart mouwen. De twee die ik heb zijn echt aan vervanging toe.

 

Twee paar schoenen

Mijn winterschoenencollectie is echt heel beperkt. Ik heb maar één paar winterlaarzen en dat zijn ook nog een soort motorlaarzen. Ze zijn eigenlijk heel veelzijdig, maar wel heel zwaar. Een paar wat lichtere zwarte enkellaarsjes zou wel fijn zijn erbij. En nog een paar gympen, want wat ik heb heeft zijn beste tijd gehad.

 

Zoeken en vinden

Ik ga bijhouden hoe lang de zoektocht van elke kledingstuk heeft geduurd, waar ik het uiteindelijk vond en wat het kostte. Om te laten zien hoeveel tijd en geld je bespaart en dat het echt heel goed mogelijk is om de dingen die je zoekt ook daadwerkelijk tweedehands te vinden.

Gelijk een mooi voorbeeld. Tijdens het schrijven van dit artikel keek ik even op The Next Closet, United Wardrobe en Marktplaats om te zien of daar een flared jeans van Kings of Indigo werd aangeboden in mijn maat. Op Marktplaats werd er één aangeboden. Aan de hand van de maattabellen op de site van Kings of Indigo heb ik mezelf opgemeten en dat leek goed overeen te komen met de maat van de broek op Marktplaats. Twee dagen daarna kwam hij binnen en hij zit echt perfect! Zo blij mee.

 

Gevonden

Wat: Nieuwe blauwe jeans met kaartjes er nog aan met uitlopende pijpen van Kings of Indigo
Duur: 5 minuten zoeken op verschillende platforms
Locatie: Marktplaats
Prijs: € 36,50 incl verzendkosten – orginele prijs € 129,95, nu in de sale voor € 69,95

 

Nog te gaan

 • Zwarte jeans
 • Warm gilet
 • Wollen vest
 • Zwarte top lange/driekwart mouw
 • Blauwe top lange/driekwart mouw
 • Winter laarsjes
 • Gympen

Als je nieuwsgierig bent, zie onder een lijstje van wat ik nu in mijn kledingkast heb voor het najaar en de winter.


Broeken

 • Paars/zwart gestreepte broek
 • Blauwe skinny Jeans
 • Licht grijze jeans, maar zit niet zo lekker (misschien maar verkopen)
 • Jeans jumpsuit
 • Tuinbroek – weet nog niet zo goed hoe voor de winter, hij is zo wijd dus met iets diks eronder wordt het geheel zo kolossaal, maar voor het najaar kan hij zeker
 • Zwarte wijde broek – niet zeker of die leuk is in de winter, nog even mee combineren

 

Jurken

 • Wollen trui jurk
 • Suede jurk
 • Donkerblauwe lange jurk

 

Blouse

 • Blauwe blouse met stipjes
 • Blauw/rood geruite blouse
 • Vintage rood/zwarte blouse

 

Truien

 • Blauwe sweater
 • Twee jacquard wollen truien
 • Zwart/wit grafisch vest katoen
 • Zwarte wijde gebreide coltrui

 

Uitgaan/feest

 • Zwarte top H&M
 • Glitter jasje
 • Wollen trui met kanten mouwen
 • Glitter top zwart
 • Zwarte vintage blouse voor uitgaan

 

Schoenen

 • Zwarte motorlaarzen van Frye
 • Vintage zwarte veterschoenen
 • Creme Veja gympen (aan vervanging toe)
 • Rode Nike gympen (aan vervanging toe)

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT