Kledingkast klaarmaken voor de herfst en winter – deel 1: opruimen

tweedehands kleding
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Ik ga nu eens heel serieus mijn kledingkast klaarmaken voor het volgende seizoen. Door er echt even bewust voor te gaan zitten, krijg ik een veel beter beeld van wat weg kan en wat ik nodig heb. Waardoor ik betere en duurzamere keuzes kan maken.

 

Opruimen

Deze week begon ik met stap één en heb ik mijn kast eens even goed uitgemest. Een mooie aanleiding hiervoor is een kledingruil die ik volgende week heb. Mijn eerste! Het kwam er nooit eerder van omdat ik slecht dingen weg kan doen. Ik denk altijd dat is later misschien weer leuk. Maar ik heb het nu rigoureus aangepakt en ga bijna alles wat ik nooit aan doe weg doen. Beter dat het nú gedragen wordt, dan heel misschien in de toekomst. Best een lekker gevoel geeft dat loslaten en opruimen. Nu zie ik veel beter hoeveel kledingstukken ik echt draag en wat ik nog nodig heb voor de winter.

 

Mijn stijl

De volgende stap is mijn stijl eens onder de loep nemen. Via Instagram kreeg ik de tip van stijlcoach Chiara Spruit van Indiaan in je kast, om mijn favoriete outfit uit te kiezen en die te omschrijven qua kleur, stof, pasvorm, emotie, functie, stijl etc  Met die omschrijving ga je al je kledingstukken langs en ontdek je welke bij je favoriete stijl passen. Grote kans dat wat er niet bij past meestal in de kast blijft liggen.

Dat vind ik leuk om te doen! Dit zijn mijn favoriete outfits (ja heb er stiekem twee genomen, want met één kwam ik niet tot de juist formulering vond ik zelf).

En de woorden die ik hierbij heb gekozen zijn: Stoer, vrouwelijk, comfortabel, printjes, jumpsuits en jeans.

 

Ex-Fashion Victim

Ik merk dat heel veel in mijn kast daar goed op aansluit. Er is alleen één kernwoord wat ik blijkbaar soms toch negeer en dat is ‘comfortabel’. Iets wat ik nog heb overgehouden van vroeger. Toen ging stijl voor alles en of het nu te strak zat, onhandige slierten had, de hakken hoog waren of het te koud was voor de tijd van het jaar (dat leren jasje links was ooit, toen het nog wel lange mouwen had, mijn winterjas, just saying) ik droeg het toch. Ik dacht dat ik daar wel vanaf was. Maar ik had toch nog wel wat dingen die qua gevoel te strak zaten, maar wel leuk stonden. Nou die gaan nu ook weg, want die bleven uiteindelijk toch altijd liggen.

Volgende week de volgende stap: inventariseren wat ik nog nodig.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT