Marije

Hey, ik ben Marije en op mijn blog neem ik je mee op mijn zoektocht naar een duurzamer leven voor mijzelf en mijn gezin. Een leuk en fijn leven. Ik wil jou graag inspireren door te laten zien wat ik leer, ervaar en doe op het gebied van duurzaamheid. Hergebruik speelt hierin een grote rol. Bewuster leven is beter voor  de mens en de aarde. Vooral met het oog op de toekomst van onze kinderen. Een volgens mij universeel thema voor ouders is dat je wilt dat je kind het minstens net zo goed óf beter heeft dan jij. In elk geval niet slechter.
meisje met tweedehands kleding

Je hebt zelf invloed

Ik ben moeder van Nadan en Lela, vriendin van Robin en eigenaar van de winkel RecycleKid in Amsterdam-Noord. Deze winkel met tweedehands en geupcyclede kinderkleding en speelgoed opende ik in 2016. Een frisse en inspirerende plek waar je door spullen te kopen bijdraagt aan een betere wereld.   jongen met op tweedehands fiets met tweedehands kledingJa, dat klinkt nogal groots, maar wat je koopt heeft grote invloed. Door tweedehands kleding te kopen bespaar je bijvoorbeeld alleen al  liters water.  Het kost namelijk zo  2.700 liter water om een t-shirt te produceren. Dat is wat een gemiddeld persoon in drie jaar opdrinkt. Shocking toch! En dan heb ik het nog niet over de CO2-uitstoot, de chemicaliën en de vaak erbarmelijke arbeidsomstandigheden van de mensen die onze kleding maken.

Duurzamer leven

Door dit soort feiten ben ik meer stil gaan staan bij wat ik koop en waar en de impact die het heeft op het milieu. Zonder dat ik daarbij inlever op stijl en comfort. Het vergt alleen een iets andere mindset en gewenning. Maar met wat simpele tips en trucks vind je vrijwel alles wat je “nodig” hebt. Je zult merken dat duurzamer leven veel voldoening geeft. En het bijvoorbeeld heel verslavend is om unieke tweedehands vondsten te scoren of duurzamere alternatieven te ontdekken.

interieur van RecycleKid

foto: Isabel Nabuurs

 

Contact

Heb je een vraag, een tip, of wil je gewoon iets aan me kwijt? Mail me dan op mail[at]recyclekid.nl en ik stuur je zo snel mogelijk een berichtje terug.